Istražite okolicu

Zadar

Zadar je poput muzeja na otvorenom, u kojemu njegovom raskošnom i stalnom muzejskom postavom – poput nekog vodiča – vode živopisne ulice i uske uličice. Gradske su zidine drevni čuvari tog povijesnog muzeja, a kada šetnja odmakne nešto dalje od bedema, nove gradske atrakcije poput Pozdrava suncu ili Morskih orgulja svjedoče o gradu i neuništivoj inspiraciji.

Nin

Nin je najstariji hrvatski kraljevski grad, kolijevka hrvatske države. U njemu je najmanja katedrala na svijetu i krunidbena crkva sv. Nikole te jedna od najljepših svjetskih plaža. Nin ima bogatu kulturnu riznicu i očuvanu prirodu te izvanredno lijep okoliš. Nin je europsko odredište izvrsnosti. Na istoku su polja Solane Nin, a na zapadu je nalazište ljekovitog blata koje se koristi za liječenje i rehabilitaciju već 40 godina. Dodirnete li palac kipa Grgura Ninskog – kaže predaja – osigurali ste sreću.

NP Krka

Veličanstveni slapovi, bujna priroda i kulturna baština sljubili su se uz rijeku Krku. Kamene vodenice iz 19. stoljeća i etno selo upotpunjuju ovaj prirodni krški fenomen. NP Krka obuhvaća područje uz rijeku Krku, koja teče kroz dubok i živopisan kanjon dug 75 km, tvoreći više bučnih slapova, među kojima je i znameniti Skradinski buk – najveća sedrena barijera u Europi.

NP Kornati

U središnjem dijelu hrvatskog Jadrana smjestila se jedna zasebna i po mnogočemu posebna skupina otoka nazvana Kornati. Zbog izuzetnih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obalne crte i naročito bogatih biocenoza morskog ekosustava, godine 1980. veći dio Kornatskog akvatorija proglašen je nacionalnim parkom. Danas NP “Kornati” zauzima površinu od oko 220 km2 i uključuje ukupno 89 otoka, otočića i hridi s priblizno 238 km obalne crte. I pored ovog, relativno velikog broja otoka, kopneni dio parka čini tek manje od 1/4 ukupne površine, dok je sve ostalo morski ekosustav.

NP Plitvička jezera

Najstariji je, najveći i najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj te svjetski najpoznatiji. Plitvička su jezera na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Park je smješten u Gorskoj Hrvatskoj, između planinskog lanca Male Kapele na zapadu i sjeverozapadu i Ličke Plješivice na jugoistoku. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost.

Zabavni park Biograd

DALMALAND Fun & Aqua Park Biograd je tematsko zabavni park koji svojom idealnom lokacijom u Biogradu na Moru pruža spektakularno iskustvo zabave za cijelu obitelj u srcu Jadranske obale ( 30km od Zadra). Odaberite svoju pustolovinu u jednoj od tri tematske cjeline: Svemir, Gusarski grad ili Divlji zapad i proživite zabavu na dosad neviđen način u ovoj regiji.